lördag 17 januari 2015

Lördag & Lösdrift

Denna lördag startade med tre timmar nere hos hästarna med utsläpp, mockning, mys och bus. Det var Git och Tot som stod för buset. Dem fick nämligen gå lösa på hela gården eftersom den är inhägnad. Det uppskattades och jag önskar att jag haft kameran för att filmat dem. Git tog täten och tokgalopperade säkert fyra varv runt huset med Tot efter sig bockandes. Jag stod bara och skrattade och hade ett leende på läpparna för dem var så himla glada. Aron var dock lite besviken eftersom han vill vara med där det händer och göra Allt, särskilt när det är spring och bus. Dock hade jag inte vågat släppa honom runt huset för det hade nog gått lite väl vilt till :P

Sedan vart det lite frukost och slappande med läsning hemma. Läser Vindens skugga som jag vet att pappa tyckte väldigt mycket om. Då kändes det på något vis ännu finare att läsa den. Köpte den innan tåget hem från massagekursen förra helgen i Stockholm. Vanligtvis plöjer jag diverse häst- och psykologiböcker, alltså mer fakta men nu kände jag för att läsa något helt annat. En bra bok är som en riktigt bra serie - fast bättre! Jag har lärt mig att uppskatta att sitta i vår fåtölj och bara läsa med en kopp te eller med en skål ostbågar som idag ;) Lördagsfrukost i all ära!

Har känt mig väldigt positiv de här dagarna. Hade nämligen en supermysig dag med Björns syster igår och tränade dessutom och jag tror att jag hittat tillbaka till någon slags träningsmotivation - som är sund och inte grundar sig i de ytligare slaget eller att jag känner att jag måste leva upp till något. Jag känner särskilt när jag masserar att jag behöver träningen för att orka arbeta i en sund arbetsställning. Det är rätt påfrestande fysiskt. Trots att jag inte tränat ordentligt sedan i somras kände jag att det fanns en del styrka kvar även om musklerna började skaka efter första setet, kanske för all aktivitet hemma på gården med många tunga lyft, mockning, bära hö och vatten osv.

Sedan har Björn och jag byggt en lösdrift åt hästarna, eller snarare fixat om i byggnaden som sitter ihop med stallet. Jag har länge tänkt tanken att ha dem ute dygnet runt eftersom jag vet alla positiva effekter de ger och jag tänker att det är särskilt viktigt för en unghäst. Så vid lunchen pratade vi lite löst om att göra en och så gjorde vi det helt enkelt. Vädret är väldigt milt nu så de kändes som att det passade sig rätt bra. Jag tycker egentligen att det är jättemysigt att ta in dem varje kväll och stå och pyssla och mysa och sedan veta att man har dem i stallet. Men jag vet även att det är egoistiskt av mig att tänka så när min tro är att hästen ska få leva så naturligt som möjligt med möjlighet att röra på sig, socialisera sig och äta dygnet runt och inte stå instängd i en box. Även om inga av mina hästar visar att de mår dåligt av att stå inne tror jag att de till viss del påverkar deras beteende när man tar ifrån dem deras naturliga beteende. Tror att dem får en bättre balans både psykiskt och fysiskt av att stå ute och göra som dem vill. Sedan är det jätteskönt att veta att man har boxarna om det nu inte skulle funka eller om det blir oväder, då är det inge mer än att man tar in dem. Är så skönt att kunna styra själv hur jag vill ha det och anpassa det utefter vad jag tror är bäst för mina hästar.

Här kommer lite bilder från kvällen :)





Björn envisades med att ta bilder på mig med sin nya telefon och resultatet blev enastående! :P



Bilder på gården uppifrån huset :) 


 Aron och Lilja spanar på Tot och Git som busar runt huset :)




Fixelifix! Min gårdskarl <3




Lilja inne i nya utrymmet ;) Hon fick vänta tills Aron hade busat klart där inne. Han tyckte nämligen att detta nya roliga ställe var Hans Egna. 



 Min älskade, bästaste <3



Tog lite bilder på Lilja i mörkret och tyckte dem blev rätt coola :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar