onsdag 3 april 2013

Nutritionstips


  • Frukt till mellanmål Att äta en frukt är för många ett nyttigt mellanmål. Det många inte tänker på är dock att frukt innehåller fruktos som är socker. Eftersom frukt bara innehåller kolhydrater gör det att ditt blodsocker skjuter i höjden för att sedan droppa efter någon timme och lämnar dig hungrig och trött! Om du däremot kombinerar din frukt med något protein eller hälsosamt fett (t.ex nötter, kesella, avokado, keso), saktar de ned din digestion och på så vis förhindrar eller dämpar blodsockerhöjningen. Sedan finns det många olika åsikter huruvida frukt är "nyttigt" eller ej och vissa dieter vill inte ha med frukt. Detta är något man själv får ta ställning till men jag tänker i alla fall ta min frukt med någonting till i efterhand :)
  • Fet salladsdressing Välj en fet dressing till din sallad! Purdue University har gjort en undersökning där de visade sig att kroppen behöver lite fett för att hjälpa till att absorbera phytochemicals som är sjukdoms-bekämpare och finns i grönsakerna. Så välj en dressing med till exempel olivolja som har nyttiga fetter i sig till din sallad! 
  • Du med sockersug (som jag) - Ät sockret på morgonen! Då är din metabolism som starkast! Och det är mindre risk att du överäter på morgonen. Fast är man som mig sötsugen på kvällen och inte på morgonen hjälper inte riktigt detta men det är något värt att tänka på! 
  • Använd kryddor i matlagningen! Många kryddor nyttiga har antidoxidanter, är bra för blodtrycket och snabbar på din fettförbränning! Exempel på kryddor är kanel, lök, cayenne-peppar och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar