måndag 1 april 2013

Fånga dina idéer – Skapa en idébank


Fånga dina idéer – Skapa en idébank

Har du någon gång tänkt på hur många idéer som dyker upp i huvudet för att sedan försvinna lika snabbt igen? 
Av min egen erfarenhet kan idéer dyka upp när som helst, när man är ute och går, pratar med någon eller bara sitter hemma och funderar. Tänk om vi skrev ner alla dessa idéer på papper istället för att låta dem bli glömda. Kanske hade vi tagit oss lite mer tid att tänka på dessa idéer då, utvecklat dem, och kanske till och med någon dag förverkligat någon av dessa idéer om det var något som vi kände en stor drivkraft att genomföra. Kanske var det en idé eller dröm som kändes övermäktig och för stor och därför inte lade mer energi att tänka på den. Men tänk istället om det var en dröm som skulle kunna gå i uppfyllelse i framtiden (efter hårt arbete mot drömmen) om vi redan nu hade börjat spinna vidare på den och planerat, börjat sträva i rätt riktning.
Jag undrar om det är vad som skiljer framgångsrika personer med icke framgångsrika, att de vågar tro på att de klarar av att utföra den här drömmen och därför gör allt för att lyckas med det. De har en tro på sig själva. Jag vet att jag själv behöver jobba med just det här – att tro på mig själv.
Så länge man inte tror på sig själv kommer inte hjärnan jobba för en – utan mot en – och då kommer den inte heller hitta det kreativa tänkandet som gör att du kan skapa och komma i rätt riktning.
Så länge man inte tror på sig själv kommer hjärnan istället hitta saker som stärker det du redan tror -  att du inte kan lyckas. Men tänker du istället att du kan lyckas – tror på dig själv – kommer hjärnan ge dig kreativa tankar som talar om för dig varför du kan lyckas och leda dig i rätt riktning mot din dröm.
Få din hjärna att jobba för dig istället för emot dig.
Och nästa gång du får upp en idé, skriv ner den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar