söndag 2 december 2012

Fishy-Sunday

 En låååång söndag men nu äntligen är det vila! (I alla fall till 06.00 imorgon bitti)

Efter en lång söndag så är man äntligen hemma efter en heldag i skolan med grupparbete och sedan direkt ner på gymet för att köra ett pass kondition plus mage och lite chins. Nu blir det mat som ni ser på bilden! Lax och sallad :) Hade lördagsmys igår så idag är det nog bra att låta kroppen få lite annan vettigare näring. Igår vart det min favorit för just nu, Frödinges kladdkaka med grädde och toffee!! Mums säger jag bara!
Grupparbetet vi gjort, en kvantitativ studie är just om fisk så hela helgen har jag läst om fiskens fördelar, så nu får det bli fisk idag för det! :)

Rekommendationer av fiskkonsumtion

Rekommendationerna är att äta fisk 2-3 dagar i veckan enligt Livsmedelsverket och även enligt Worlds Health Organization (WHO). Ena dagen ska man äta fet fisk som är rik på omega 3 som är en essentiell fettsyra (som kroppen alltså inte kan framställa själv) och den andra dagen ska man äta icke fet fisk, t ex. vit fisk som har en hög kvalitet på sitt protein och knappt något fett.
Så om ni inte redan äter fisk så är det bara att sätta igång! Är man eller vill man bli gravid ser dock rekommendationerna annorlunda ut!

Hoppas ni alla haft en trevlig helg!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar